til menneske.dk

1. Arden Digtfestival
22. – 23. juni 2002

Forhistorie
Festival
Program
Tilmelding


Forhistorie

Skriverne på Netstedet digte.dk havde længe debatteret med hinanden over nettet  -  og ønsket opstod om at mødes i virkeligheden. I begyndelsen af 1999 satte en lille flok hinanden stævne i centrum af Århus - et møde, hvor der dog ikke blev reciteret, læst eller i særlig grad diskuteret digte.

To år senere kom et egentligt digt-træf i stand hos hos digteren Poul g. Exner i Odense på Fyn. Stævnet d. 1.-2. juni 2001 blev et intenst lyriskt møde med afstikkere til den odensianske Kongens Have, hvor digtoplæsning afholdtes for offentligheden og printede digte opsattes på træerne i parken; heraf navnet på arrangementet, Poetic Park.

Herpå fulgte en stribe spontane digt-træf og ugentlige café-møder i København og Århus. Samt et arrangement i Ejby/Husby d. 7. september 2001, hvor der til et lokalt kultur-arrangement blev reciteret og læst op for den fremmødte landbefolkning.

Festival

1. Arden Digtfestival løber 22. og 23. Juni.

Målet er:

1) at tiltrække gode oplæsere og recitatorer fra alle egne af landet
2) at kunne præsentere udgivne forfattere
3) at skabe et åbent arrangement for alle med interesse for digte

4) at alle deltagere og gæster får 2 gode og meningsfulde dage i poesiens tegn.

Arrangørerne har pt. tilsagn fra følgende indbudte digtere: Kenneth Krabat, Birthe Arnbak, Poul g. Exner, Tomas Dalgård, JeppeO, meisels-scherz, Bjørn Hyldkrog, Frederik Bjerre A. og Kitub - enkelte udgivne og flertallet med daglig gang på digte.dk

Derudover bliver der Fri Scene, som man inden 6. juni kan forhåndstilmelde sig (hvis man ønsker sit navn på plakaten), men også bare springe op på, når der er plads.

Program

Festivalen kommer til at foregå i nærheden af Arden i hovedarrangørerne, Kenneth Jensen og Anni Nielsens, rummelige have, hvor et par store kuppeltelte opstilles.

Her læses der op og spises, og i midnatstimerne vises et par poetiske videoer på storskærm. Nøjagtigt program hos arrangørerne.

Arrangementet strækker sig over weekenden 22.-23. Juni og entréen er kr. 75, - .

Varme retter og diverse drikke vil kunne købes.

Og mht.  overnatning: Tag telt med eller sats på socialitet i et af de store telte.

Tilmelding

kan ske via e-mail til: intet@os.dk. Sidste frist for tilmelding er 7. juni.

 

Venlig hilsen arrangørerne,

Kenneth Jensen, Anni Nielsen og Kitub